Pokljuka Pozimi

KAJ POČETI NA POKLJUKI POZIMI?

 

Pokljuka pozimi ponuja nešteto priložnosti za prave zimske radosti. Od smučanja na smučišču ob Hotelu Pokljuka, pod Hotelom Jelka ali na Rudnem polju pod Viševnikom, sankanja po okoliških strminah, do teka na smučeh ter ogleda kakšne tekme v Biatlonu na Pokljuki – zima na Pokljuški planoti nikoli ne razočara. V Hotelu Pokljuka vas že nestrpno pričakujemo in vas vabimo, da se nam pridružite in spesnite svojo edinstveno zimsko avanturo v srcu Julijskih Alp.

Pokljuka Pozimi

slika: Pokljuka pozimi

 

1.    Smučanje na Pokljuki: Smučišča na Pokljuki ponujajo zabavo za vse generacije

 

Smučanje na Pokljuki predstavlja enega izmed vrhuncev zimske sezone v Sloveniji. Ta čudovita zasnežena planota ponuja namreč kar tri smučišča: Smučišče Jelka, Smučišče ob Hotelu Pokljuka in Smučišče Viševnik, katerih proge so primerne tako za začetnike, kot bolj izkušene smučarje. Družinski center Pokljuka se na svojih smučiščih lahko pohvali s kar dvema otroškima vlečnicama, kjer se najmlajši lahko preizkusijo v svojih prvih smučarskih zavojih.

Smučanje Na Pokljuki

slika: Smučanje na Pokljuki

2.    Sankanje na Pokljuki: prebudite otroka v sebi

Sončni dan pozimi je odlična priložnost za sankanje na Pokljuki! Dolge, kratke, strme in položne sankaške proge bodo poskrbele za zabavo vaših najmlajših, katerih vesele vzklike boste lahko poslušali tudi iz udobja bližnjih gostišč. Najbolj priljubljeni sta urejeni sankaški progi: sankaška proga Zatrnik in sankaška proga ob smučišču Družinski Center Pokljuka, ki sta primerni tako za malčke, kot tiste z več poguma.

Kam po sanke, če jih doma nimate? V Hotelu Pokljuka nudimo ugodno izposojo sani in druge zimske opreme. Več si lahko preberete tukaj .

Sankanje

slika: Sankanje Pokljuka

 

3.    Tekaške proge Pokljuka: aktivna sprostitev

 

Je tek na smučeh že od nekdaj vaša želja? Tekaške proge na Pokljuki so kot nalašč za vse, ki želite svoj zimski dopust preživeti aktivno. Pokljuka pozimi predstavlja odlično priložnost, da preizkusite prelepe tekaške proge v Športnem centru Triglav Pokljuka, ki vas bodo, ne glede na vašo stopnjo izkušenj, navdušile z lepoto in izzivi. Na urejenih tekaških progah lahko zadihate svež gorski zrak, aktivno sprostite svoje telo in uživate v razgledih na čudovito zimsko pokrajino. Tekaške proge na Pokljuki so primerne za vsakogar, saj ponujajo več različnih dolžin, med katerimi lahko izberete tisto, ki je za vas najprimernejša. Če niste navdušenec teka na smučeh, vendar bi še vseeno radi uživali v čarobnosti zimske narave, se lahko odpravite na sprehod po urejeni sprehajalni poti ob progah.

Tekaške Proge Pokljuka

slika: Tekaške proge na Pokljuki

 

Zemljevid tekaških prog na Pokljuki – oglejte si ga tukaj.

Cene kart za tek na smučeh Pokljuka – oglejte si jih tukaj.

Hotel Pokljuka –  izposoja tekaških smuči: https://hotelpokljuka.si/storitve/izposoja-sportne-opreme/ .

 

4.    Biatlon Pokljuka: oglejte si svetovno znano športno prireditev!

 

Pokljuka je znana po tem, da vsako leto gosti različna tekmovanja v Biatlonu, ki k ogledu pritegnejo številne športne navdušence. Svetovni pokal v Biatlonu se na Pokljuki odvija vsako drugo leto (naslednjič ga bo Pokljuka gostila v marcu leta 2025), kljub temu pa si tudi letos lahko ogledate številne športne prireditve. Letos decembra boste denimo lahko spremljali mladinski pokal v Biatlonu! Ta se bo na Pokljuki odvijal med 9. in 10. decembrom.

 

Ste ob odvijanju spektakularnih biatlonskih prireditev ponavadi postavljeni v vlogo gledalca? Pokljuka pozimi nudi priložnost, da se tudi sami prelevite v pravega biatlonca. V športnem centru Triglav Pokljuka namreč ponujajo aktivnost biatlonskega streljanja, kjer se lahko naučite, kako tarčo zadeti kot pravi tekmovalec!

 

Biatlonsko streljanje na Pokljukiopis aktivnosti in cenik.

Biatlon Pokljuka

slika: Biatlon Pokljuka

 

5.    Izposoja smučarske opreme Pokljuka: izposoja smuči, tekaških smuči, sani in zimskih pohodniških pripomočkov

 

Ste ljubitelj zimskih športov, vendar doma nimate primerne opreme? Naj to ne bo ovira! V Hotelu Pokljuka vam namreč nudimo ugodno izposojo opreme za alpsko smučanje, tek na smučeh, sankanje, krpljanje in mnogo več. Več informacij si lahko najdete tukaj.

Izposoja Opreme

slika: Izposoja smučarske opreme Hotel Pokljuka

 

6.    Raziskovanje naravnih znamenitosti na Pokljuki – Pokljuška Soteska in Šotno Barje Goreljek

Zima na Pokljuki je odličen čas za raziskovanje naravnih znamenitosti, ki imajo v prečudoviti zasneženi pokrajini prav poseben čar. Za ljubitelje miru in tišine ponuja Pokljuška soteska nepozabne poglede na dih jemajoče kraške pojave in naravne mostove, medtem ko je Šotno barje Goreljek dom redkih rastlinskih in živalskih vrst – te lahko ob malo sreče opazite tudi sami. Obe lokaciji sta idealni za celodnevni izlet, ali pa le kratkotrajen sprehod v naravi, kjer boste uživali v neskončni tišini in čistosti gorskega zraka.

 

Pravi izletniki si zapomnite lokacijo Rudno polje Pokljuka – ta predstavlja izhodišče za številne gorske izlete – tako zahtevne, kot enostavne. Svetujemo vam, da ob izbiri izleta ostanete previdni in predhodno preverite stanje poti, saj so zimske razmere lahko precej nepredvidljive.

Šotno Barje Goreljek

slika: Šotno barje Goreljek

 

7.    Sprostitev v savnah: zimski dan na Pokljuki zaključite v stilu

 

Zimski dan na Pokljuki lahko postane še bolj poseben z večerno sprostitvijo v savnah. Po premraženem dnevu na snegu v Hotelu Pokljuka za vas poskrbimo z odličnimi savnami, ki vas bodo ogrele s svojo toploto in poskrbele za popolno večerno sprostitev. Več o ponudbi si lahko preberete tukaj.

Savna Hotel Pokljuka

slika: Savna Hotel Pokljuka

 

Odkrijte zimske radosti in rezervirajte svoj dopust na Pokljuki

 

Dopust na Pokljuki je priložnost za beg iz vsakdanjika, sprostitev in polnjenje baterij na svežem gorskem zraku. Privoščite si aktiven in zabaven dan na smučišču, tekaških progah ali sankališčih. Ob sprehodih uživajte v razgledih na prečudovito zasneženo pokrajino, večere pa izkoristite za sprostitev v toplem objemu Hotela Pokljuka.

 

Raznolika ponudba aktivnosti, prilagodljive višinske sobe in že sama lokacija pričajo, da je Hotel Pokljuka idealen kraj tudi za sprostitev športnikov – tako vrhunskih kot rekreativnih. Lokacija in športna infrastruktura sta odlični za izvedbo kondicijskih in višinskih treningov, naš izbor višinskih sob pa športnikom omogoča poljubno simulacijo nadmorske višine – trenirajo tako lahko že skoraj, da ne v spanju! Višinske sobe pa so seveda primerne za vsakogar, ki želi okrepiti pljuča in izboljšati svoje počutje.

Pridružite se nam! Za vas bomo poskrbeli z udobnimi in raznolikimi sobami, sprostitvijo v odličnih savnah ter slastno večerjo – vse to vas pričaka, ko se po aktivnem dnevu na snegu vrnete v Hotel Pokljuka! Ne odlašajte, rezervirajte svoj popolni zimski oddih na Pokljuki in doživite čarobnost ene najbolj priljubljenih zimskih destinacij v Sloveniji!

 

Hp Zimska Carusel

slika: Hotel Pokljuka pozimi

 

PREVERITE PONUDBO ZA ZIMSKI ODDIH NA POKLJUKI