Domačnost in tradicija

Na Pokljuški planoti, v zaselku Goreljek, se v objemu stoletnih smrek nahaja Hotel Pokljuka. Tu vas pričakamo s toplim nasmehom, osvežilnimi napitki in domačo kuhinjo. Hotel Pokljuka je vaš drugi dom sredi Triglavskega narodnega parka.

Družinam prijazno urejeni prostori omogočajo prijetno skupno preživljanje prostega časa, okolica pa ponuja veliko možnosti za raziskovanje in aktivnosti v neokrnjeni naravi. Vrhunski in rekreativni športniki boste našli veliko možnosti za kakovostne priprave in treninge. Gostje željni aktivnega oddiha, pa boste po izbrani aktivnosti lahko uživali ob odlični kulinariki in se sprostili v savni. Poskrbimo tudi za izvedbo seminarjev, poslovnih dogodkov in družabnih srečanj.

V hotelu je na voljo finska in infrardeča savna s prostorom za počitek, mini fitnes, večnamenski prostor – seminarska dvorana in hkrati telovadnica, pa tudi igralnica za otroke. V hotelu je možna izposoja opreme za alpsko smučanje, tek na smučeh, sani, krpelj in hramba smučarske in tekaške opreme v zimskem času ter izposoja gorskih koles in prostor za hranjenje koles gostov v poletnem času. Pred hotelom je za goste hotela na voljo brezplačno parkiranje (tudi za avtobuse in večje skupine).

Hotel Zunanjosti

Pokljuka je visoka kraška planota na vzhodnem robu Triglavskega narodnega parka.

Pokljuka je visoka kraška planota na vzhodnem robu Triglavskega narodnega parka, ki leži med 1200 in 1500 m nad morjem. Prekrivajo jo prostrani smrekovi gozdovi, znana pa je tudi po pašnih planinah kot so Javornik, Lipanca, Uskovnica, Zajamniki.

Nadmorska višina, čist in svež zrak ter energetske točke ugodno vplivajo na zdravje in počutje. Med strnjenimi gozdovi pa skriva posebne ekosisteme, ki so ostanek delovanja ledenika – šotna barja.

Galerija

Zgodovina hotela

Začetki hotela na Pokljuki

Hotel ima dolgoletno tradicijo, saj je bil zgrajen okoli leta 1932. Zgradil ga je Smučarski klub Ljubljana, zato se je na začetku imenoval Dom SK Ljubljana. Kmalu ga je kupil Ivan Kenda, ki je bil v takratnem času večinski lastnik številnih hotelov na Bledu. Na Pokljuki je ustvaril zatočišče za blejske in bohinjske veljake, veleposestnike, trgovce in pomembneže iz širše gorenjske regije, ki so tu preživljali prosti čas. Po smrti Ivana Kende (1937) je hotel prešel v državno last. Med drugo svetovno vojno (1944) je bil požgan in kasneje, v petdesetih letih 20. stoletja obnovljen. Hotel je bil ponovno prenovljen leta 1973, za novo podobo pa je moral počakati vse do leta 2009.

V času med vojnama je bila Slovenija zelo dejavna na področju planinarjenja. Velika želja številnih je namreč bila, da se povzpnejo na Triglav. V tem oziru je bila Pokljuka odlično izhodišče za rekreativce, ki so prihajali iz vseh koncev Slovenije ter se iz Hotela Šport, kot se je včasih imenoval, podali na najvišji vrh Slovenije.

Zgodovina Hotela

Po letu 2016

Leta 2015 je hotel Pokljuka prešel v privatno lastništvo. V letu 2016 je potekala celovita obnova hotela. V novi podobi je bil ponovno odprt 4. decembra 2016. Z namenom izboljšanja ponudbe predvsem za športnike, hotel razpolaga tudi s hipoksičnimi (višinskimi) sobami, ki omogočajo bivanje in spanje do nadmorske višine 3500 m.

Danes je to hotel s tremi zvezdicami, ki ponuja prijetno, toplo namestitev v klasičnih ali hipoksičnih sobah, uravnoteženo prehrano, wi-fi, finsko in infrardečo savno s prostorom za počitek, telovadnico, prostore za analize in sestanke, multifunkcionalni prostor, glede na potrebe posameznih športnikov pa tudi možnost uporabe fitnesa, zunanjih igrišč in raznih športnih pripomočkov.

Galerija

Pogosta vprašanja in odgovori

Brezplačna odpoved rezervacije je možna do 3 dni pred prihodom. V tem primeru lahko vašo plačano akontacijo prenesete na morebitni novi termin ali pa vam jo povrnemo. V primeru odpovedi znotraj 3 dni pred prihodom bomo vašo akontacijo zadržali kot strošek odpovedi.