V hotelu Pokljuka sem bila dvakrat na pripravah (enkrat od tega sem spala v višinski sobi). Hotel najbolj izstopa od vseh drugih z neverjetno prijaznostjo osebja. Karkoli sem potrebovala (tudi če so bile želje kdaj res nelogične) so se potrudili, da so mi ugodili. Ker sem veganka imam velikokrat probleme na pripravah s hrano, ampak kuharji so se posebno potrudili in sem prav vsak dan imela drugačen veganski obrok. Hotel ima tudi telovadnico in fitnes, kjer sem zahajala skoraj vsako popoldne in dve savni (tudi preizkušeno – komaj čakam, da pridem spet). Ker treniram gorski tek je Pokljuka zame idealna za treninge, saj mi nudi razgibane poti po planoti in tudi daljše klance na višje vrhove. Čeprav sem bila na Pokljuki na pripravah je bil to zame en odklop v naravi daleč od kakršnega koli hrupa.

Ana Čufer – Gorska tekačica

Ana Čufer – Gorska tekačica

Mislim, da si boljše lokacije za treninge v Sloveniji ne bi mogli želeti. Bivanje v višinskih sobah, primerna telovadnica s fitnesom, tek po pokljuških gozdovih, bližina blejskega stadiona, za regeneracijo pa savna in ustrežljivo osebje, ki pripravlja odlično hrano. Ker moram preteči kar nekaj kilometrov, najraje izberem ravninsko traso med Mrzlim studencem in Rudnim poljem. Večkrat. 🙂 Najraje pa imam, ko imam na planu daljši počasen tek, kjer se res lahko brezskrbno zgubljam po Pokljuki in se zlijem z naravo.

Neja Kršinar – Atletinja, tekačica na dolge proge

Neja Kršinar – Atletinja, tekačica na dolge proge

V Hotel Pokljuka hodim že od leta 2018 na višinske priprave pred tekmovalno sezono. Tukaj se počutim domače, saj je osebje zelo gostoljubno in okolje zelo prijetno. Spim v hipoksični sobi in treniram na Pokljuki in Bledu. Najpomembnejše treninge opravim na atletskem stadionu na Bledu, ki je od hotela oddaljen le 20 min vožnje. Pokljuka pa omogoča odličen teren za trening “klancev”, ki so tudi pomemben del mojih treningov. Ko sem na Pokljuki, se med treningi popolnoma sprostim in dobro regeneriram, saj je okolica mirna, hrana v hotelu pa odlična.

Maruša Mišmaš Zrimšek – Vrhunska atletinja, državna rekorderka v disciplini 3000 m zapreke.

Maruša Mišmaš Zrimšek – Vrhunska atletinja, državna rekorderka v disciplini 3000 m zapreke.